Péče o horkovzdušnou fritézu není žádná věda
Při práci s horkovzdušnou fritézou se po nějaké době často vyskytuje potřeba jejího důkladného vyčištění. Pokud totiž nebudete mít svou fritézu dostatečně čistou, může to mít negativní dopad i na celkovou chuť a kvalitu podávaného jídla. V tomto článku vám proto přinášíme několik jednoduchých tipů, jak účinně a rychle na to.
Prvním krokem k jejímu úspěšnému vyčištění je vypnutí zařízení a vyjmutí koše na smažení. Poté i všechny zbývající části vnitřního prostoru fritézy vyjměte a důkladně je očistěte od zbytků potravin a tuku. Pro tento účel můžete použít běžně dostupné mycí prostředky, ale také speciální čističe, které jsou určeny právě pro fritézy. Myslete ale na to, že z finanční stránky nejsou úplně nejpřívětivější a mohou tak i poměrně významně zatížit váš rozpočet.
Druhým a důležitým krokem je odstranění všech zbytků tuku i oleje a důkladné vyčištění filtru. Ten se většinou nachází uvnitř zařízení a jeho čištění může být i poměrně složitou záležitostí. Pokud se však na filtr zapomene, může se stát, že se zbytky tuku vyskytnou na vytvářených jídlech v brzké době znovu, a proto byste na to neměli zapomínat. Zároveň doporučujeme, abyste se při čištění filtru řídili pokyny, které nastavil výrobce.
Posledním krokem je pak už zpětné umístění všech dílů zpět do fritézy a zapnutí vašeho oblíbeného zařízení. Před opětovným použitím nezapomeňte odstranit nadbytečný olej z koše na smažení a pokud máte fritézu s odnímatelným košem, můžete ji jednoduše vložit do myčky na nádobí, což ušetří spoustu času i nervů.
A nebo to nechte na nás v EkoBIT, kde se zaměřujeme už léta i na úklid domácností, bytových domů nebo zdravotnických zařízení.